BİNGÖL / SOLHAN - Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuza adını veren Veli Tuğa "Öğretmenin evi okul, ailesi, ailesi öğrencileridir." ilkesine sımsıkı bağlı, okulda çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle çevresinde örnek insan olarak gösterilen ve bu nedenle meslek yaşantısı süresince Amirleri tarafından takdir ve teşekkür ile taltif edilmiştir. Öğrencilerini 10.06.1990 tarihinde yatılı okul sınavına götürürken Bingöl merkezine 5 km kala geçirdiği bir elim trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Bir örnek kişiliğinden ötürü yeni açılan merkez okuluna adının verilmesi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifleriyle bildirilmiş olup, vilayet makamının da bu ismi benimseyerek okulumuza adının verilmesi tüm öğretmenler olarak onur verici bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Okulumuz 1990 yılında 3 derslikle Eğitim Öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İhtiyacı karşılamadığı için 1991 yılında 2 derslik daha ilave edilmiş ve 3 yıl boyunca 5 derslikle çalışmalarını sürdürmüştür. 1994 yılında okulumuza kat ilave edilmiştir. Eğitim bölgemizin hızla göç alması ve değişik bölgelerden öğrencilerin gelmesi sonucunda mevcut binamız da ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Bu nedenle 2013 – 2014 yılında inşasına başlanan okulumuz 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde faaliyete geçmiştir. Yeni binamızda 14 derslik olup, eğitim binamızda Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu ve bünyesinde 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılında itibaren açılan Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu, Eğitim Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Yayın: 02.05.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 14:19 - Görüntülenme: 164