Ara

Solhan Kaymakamlığı ve İlçe MEM tarafından planlanan 'Okullar Arası Satranç Turnuvası' okulumuz ev sahipliğinde tamamlandı.

Ara

Solhan İlçe MEM tarafından planlanan 'Okullar Arası Satranç Turnuvası' 1. ve 2. tur müsabakaları okulumuz ev sahipliğinde gerçekleştir.

Ara

Okulumuzda gerçekleştirilen deneme ve efor uygulamaları sonuçlarına göre toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda öğrencilerimizin okul, ilçe ve ildeki sonuçları değerlendirildi. Öğrencilerimizin sonuçları tek tek analiz edilerek bir sonraki sınavda daha iyi sonuçlar alması için gerekli önlemler konuşularak alındı.

Ara

Solhan İlçe MEM tarafından uygulanmaya başlanan 'Zümremle Buluşuyorum' Projesi kapsamında Solhan İlçe MEM Müdürü Sn Muhittin  ÇİFTÇİ başkanlığında okulumuz ev sahipliğinde toplanıldı. Proje kapsamında öğretmenlerle arasında gerçekleşen sohbet ile yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kas

Okulumuz Bilim ve Teknoloji Kukübünün her ay bir Türk-İslam Bilim İnsanı etkinliği kapsamında bu ay 5.sınıflarımıza yönelik El Cezeri anlatıldı. Türk İslam bilim insanlarından sibernetiğin kurucusu olan El Cezeri hayatı ve icatları öğrencilerimiz ile tartışıldıktan çeşitli videolar ile desteklendi.

Kas

24 Öğretmenler Günü sebebi ile ilçemizde düzenlenen programa öğretmen ve idarecilerimiz tarafından katılım sağladık. Ayrıca okulumuzda da düzenlenen etkinlikte öğretmenler günü programı gerçekleştirildi.

Kas

Solhan Belediyesi ile Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren dört yıl süreyle uygulanacak '' Eğitimde İş Birliği'' protokolü kapsamında Solhan Belediye Başkanı Sn. Abdülhakim YILDIZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Muhittin ÇİFTÇİ tarafından okulumuz 8.sınıf öğrencilerimize ''Online Eğitim'' kartlarını dağıttı. Emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Fen Bilimleri dersinde 6.sınıflarımızda solunum sistemi konusunda yaparak yaşayarak öğrenme modeli kapsamında öğrenciler ile birlikte solunum sistemi maketi yapıldı.

Şbt

Okulumuzda görevine yeni başlayan ve başka illerden okulumuza atanan öğretmenlere yönelik BT Rehber öğretmenimiz tarafından DYS, Mebbis, E-Okul vb. dijital platformlar hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kas

10-16 Kasım tarihlerini kapsayan hafta da Atatürk Haftası’dır. Bu hafta boyunca Atatürk anılır; yaşamı, ilkeleri ve devrimleri anlatılır, konuşmaları kendi sesinden yayımlanır, O’nunla ilgili filmler gösterilir, sergiler, seminerler ve konferanslar düzenlenir. Bu kapsamda okulumuzda 10 Kasım Köşesi, Pano ve Anma etkinliği düzenlendi.

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların öğrencilerimize kazandırılmasında rol alacak  "Afet Farkındalık Eğitimi" Solhan Belediyesi tarafından okulumuzda öğrencilerimize sunuldu.

Kas

Okulumuz 8. sınıflarımıza yönelik sürdürülen Destekleme ve Yetiştirme Kursumuzu bu hafta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhittin ÇİFTÇİ ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet ederek LGS sınavında başarılar diledi.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi kapsamında yayımlanan yönergeye göre Yabancı dil dersinin sınavı 3 aşamada (yazılı sınav + konuşma sınavı + dinleme sınavı )yapılacaktı. Bu doğrultuda okulumuzda tüm kademelerde İngilizce  konuşma ve dinleme sınavları yapıldı.

Kas

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası kutlanıyor. Hafta boyunca tüm eğitim kurumlarında hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında yaralara merhem, insanlığa umut olmaya devam eden Türk Kızılay'ının önemi ve faaliyetleri çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizi anlatıldı.

Kas

Bingöl il geneli yapılacak, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ve ezan okuma yarışmaları için, okulumuzda seçmeler yapıldı.