Haz

Okulumuzda geleneksel hale gelen sene sonu bilgi yarışmalarımız 5. sınıflarımı ile başladı. Matematik, Türkçe, Sosyal B., Fen B., İngilizce, Din K. ve genel kültür alanların olmak üzere hazırlanan sorular gerçekleştirildi. 6 grubun yarıştığı etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Eşitlikle sonuçlanan yarışmada kazananı yedek sorular belirledi. Kazanan öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize yönelik bursluluk sınavı bilgilendirmesi gerçekleştirildi. Öğrencilere sınav tarihi, konuları ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hususlar hatırlatıldı.

Haz

Okulumuzda sene sonu düzenlenen futbol turnuvası ve dart yarışmalarında birinci olan öğrencilerimiz madalyalarını düzenlenen törenle aldı.

Haz

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvada 5 ve 6. sınıflarımız bir grup 7 ve 8. sınıflarımız bir grup oluşturularak eşleştirildi. Küçükler müsabakalarını 6-B sınıfımız, yıldızlar müsabakalarını 8-C sınıfımız kazanmıştır. Şampiyon olan sınıflarımız madalyalar ile ödüllendirildi. Öğrenci ve turnuvayı düzenleyen öğretmenimize teşekkür eder başarılarının devamın dileriz.

May

Okulumuzda her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yetenek yarışması düzenlendi. Bu yıl şiir, kompozisyon, tiyatro, orotoryo, piyes, şarkı, kareoke, ilahi, resim ve halk oyunları alanlarında öğrencilerimiz yeteneklerini öğretmenlerden oluşturulan juri ve öğrencilerden oluşan seyircilere göstermeye çalıştı. İlk etabı geçen yarışmacılar final etabına kaldı. Haziran ayının ilk haftası düzenlenecek final etabına kalan öğrencilerimize başarılar dileriz..

Haz

Okulumuzda öğrencilerimiz arasında dart turnuvası düzenlendi. Turnuvada oldukça eğlenen öğrencilerimiz arasında kıyasıya rekabet oluşurken ilk üçe giren öğrencilerimiz madalya ile ödüllendirildi.

May

İş sağlığı ve güvenliği haftası kapsamında bütün sınıflarda eş zamanli bilgilendirici karikatür ve video sunumu yapıldı.

May

Okulumuzda olumlu davranışları pekiştirmek amacıyla öğrencilerimize sinema etkinliği düzenlendi. Etkinlikte sinema kulübü tarafından önceden seçilen ve kontrol edilen animasyon filmi öğretmenlerimiz ile birlikte izletildi.

May

Okulumuzda Anneler Gününü kutlamak amacıyla öğrencilerimizle birlikte program düzenlendi. Öğrenci annelerinin katılımıyla birlikte gerçekleştirilen programda, öğrencilerimiz annelerini hem eğlendirdi hem duygulandırdı.

May

Okulumuz özel eğitim sınıfı öğrencimiz Mert AK anneler gününe özel çalışmalar gerçekleştirdi.

May

Trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için trafik kurallarına uymanın ve ilk yardımın önemi vurgulanmaktadır. Bu kapsamda okulumuza davet edilen trafik polisi ile öğrencilerimiz trafik ve ilk yardım konusunda bilinçlendirimiştir.

May

Ev ziyaretleri öğrencinin aile ortamı hakkında bilgi toplamak ve böylece onu daha iyi tanıyarak onun kendi kendini tanımasına yardımcı olmak ve okul-aile işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla veli ziyaretlerimiz sürüyor.

Evin fiziksel durumu, çocuğun çalışma olanakları ve koşulları, ana ve babanın çocuğa ve çalışmasına ne ölçüde yardımda bulunabileceği, ailenin okula ve okulda verilen hizmetlere karşı nasıl bir tutum ve anlayış içinde olduğu, çocukları ile ilgili olarak ailenin genel tutumu gibi konularda bilgi sahibi olundu.

May

Okulumuzda destek eğitim sınıfımızda bulunan öğrencilerimize yönelik bireysel etkinliklerimiz ile çalışmalarımız sürüyor.

May

Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda öğrencilerimize yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bunlarda Öğretmen Veli Tuğa İlkokulunda bulunan 4. sınıf öğrencileri misafir edilerek bilişim haftası hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ardından seviyelerine uygun kodlama etkinlikleri ile öğrenciler ile etkinlik düzenlendi. Bunların yanı sıra okulumuzda bulunan 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize yönelik Scratch 3.0 ile oyun tasarımı, Kodu Game Lab ile 3 boyutlu oyunlar ve TİNCERCAD programı ile 3d tasarımlar tasarlanarak sınıfımızda bulunan 3 boyutlu yazıcı ile çıktıları alındı. Hafta boyunca düzenlenen etkinlikler ile öğrencilerimize bilişim, kodlama ve teknoloji ile ilgili farkındalık kazandırılmaya çalışıldı.

May

Sınav öncesi öğrencilerin motivasyonununu artırmak amaçlı sinema kulübü ve rehberlik servisi olarak 8. Sınıf öğrencilerimize motivasyon konuşması yapılduktan sonra başarılı olmak konulu videolar izletildi.